In slujba cetăţeanului

Slider

Multimedia

galerie foto

Aici gasiti galeria foto-video ce contin activitatie noastre....

Vezi mai mult

Sesizari

Aici puteti sa scrieti sesizari. Pentru situații de urgentă, apelați 112.

Scrie sesizarea

Inscriere audiente

Pentru a va inscrie in audienta apasa butonul de mai jos...

Audienta

Cariera

angajari

Pentru a fi la curent cu posturile scoase la concurs acceseaza pagina...

Verifica aici

Comunicate

Pentru a putea citi toate comunicatele acceseaza pagina destinata...

Apasa aici

În primele nouă luni ale anului 2022, polițiștii locali au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale pe raza municipiului Vaslui, participând totodată la organizarea și desfășurarea a 41 acţiuni şi misiuni specifice de ordine publică, cu ocazia manifestărilor sportive (meciuri handbal), a manifestărilor cultural-artistice și mitingurilor.

Conform planificării efectivelor, la nivelul Poliţiei Locale Vaslui s-au efectuat 2058 patrulări auto şi 3094 patrulări pedestre. Cu ocazia activităților desfășurate au fost legitimate un număr de 3386 de personae, fiind constatate 3079 de contravenții pentru care s-au aplicat 2370 avertismente și 709 amenzi contravenționale, în valoare totală de 347.925 lei și 4660 puncte de penalizare.

În perioada de referință, au fost înregistrate un nr. de 135 petiții scrise și 953 sesizări telefonice primite prin dispeceratul instituției.

Efectivele poliţiei locale au avut în vedere următoarele activități prioritare:

 1. În domeniul ordinii și liniștii publice:
 2. Menținerea ordinii și liniștii publice în următoarele zone repartizate Poliției Locale Vaslui prin Planul de Ordine și Siguranță Publică: Piața Civică + Parcul IPJ, Teatrul de Vară + Parcul Tineretului, Parcul Copou + Cimitirul Eternitatea, Zona Industrială, str. Octav Băncilă, suburbiile Rediu, Brodoc și Moara Grecilor
 3. Menținerea ordinii publice și a protecției persoanelor refugiate din Ucraina, care au fost cazate la Liceul Ștefan Procopiu .
 4. Monitorizarea punctelor de colectare a gunoiului și a zonei Rediu-Zona Industrială, în vederea depistării persoanelor care scotocesc și își însușesc materiale reciclabile din containerele special amenajate, precum și a celor care depozitează ilegal deșeuri.
 5. De asemenea, au fost asigurate măsuri de ordine și liniște publică, precum și fluidizarea traficului rutier și pietonal în proximitatea unităților de învățământ, respectiv: Școala Generală nr. 1 ”Alexandru Ioan Cuza”, Școala Generală nr. 2 ”Dimitrie Cantemir” + Liceul cu Program Sportiv, Școala Generală nr. 4 ”Elena Cuza”, Școala Generală nr. 5 "Ștefan cel Mare", Școala Generală nr. 6 "Mihai Eminescu" + Liceului "Anghel Rugină" ,Școala Generală nr. 8 "Alexandra Nechita" Vaslui, Școala Generală nr. 3 ”Constantin Parfene” + Liceul "Mihail Kogălniceanu".
 6. În domeniul circulației pe drumurile publice
 7. Fluidizarea traficului auto și pietonal în vederea prevenirii accidentelor rutiere și a ambuteiajelor, respectiv:
 • pe str. Traian, pe sectorul de drum cuprins între Penny Market și RDS;
 • interecția cu sens giratoriu din Crucea Gării
 • Ștefan cel Mare pe sectorul de drum cuprins între Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și Crucea Gării;
 • Walter Mărăcineanu, Victoriei și M-șal C-tin Prezan
 • intersecția str. Călugăreni cu str. Castanilor (zona Bambus).
 1. Identificarea și monitorizarea autovehiculelor abandonate/fără stăpân, și a celor expuse la vânzare, ocazie cu care au fost identificate 230 astfel de autovehicule, care au fost luate în evidență și vor fi monitorizate. Totodată, un număr de 5 autoturisme abandonate sau fără stăpân au fost ridicate de pe domeniul public și depozitate în locul special amenajat.
 2. Disciplinarea pietonilor, bicicliștilor, conducătorilor de mopede și a vehiculelor cu tracțiune animală care încalcă normele legale de deplasare pe drumurile publice.
 3. Verificarea integrității mijloacelor de semnalizare rutieră și a stării de viabilitate a părții carosabile, fără a se constata nereguli deosebite în această privință.
 4. Asigurarea fluenței traficului rutier în zonele afectate de lucrări în carosabil, ca urmare a proiectelor de aducțiune a apei și canalizare la nivelul municipiului.

În cadrul activităților desfășurate pe linie de circulație rutieră, au fost constatate un număr de 2376 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice și s-au aplicat 2376 de sancțiuni contravenționale din care 1980 de avertismente și 396 amenzi.

 1. În domeniul protecției mediului
 2. Monitorizarea zonelor predispuse la depozitarea ilegală de deșeuri, pentru identificarea și sancționarea persoanelor care depozitează ilegal deșeurilor de orice tip și a celor care procedează la arderea vegetației sau a diferitelor deșeuri în locuri neautorizate, a celor care spală autoturismele în locuri interzise, fiind aplicate 68 sancțiuni contravenționale.
 3. Asigurarea protecției reprezentanților Gărzii de Mediu la un număr de 10 acțiuni.
 4. În domeniul activităţii comerciale s-au asigurat măsuri de ordine și liniște publică în piețele agroalimentare, ocazie cu care 17 producători agricoli și comercianți au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor HCL nr. 59/2013, iar 2 persoane au fost sancționate contravențional pentru fumatul în loc interzis.
 5. În domeniul disciplinei în construcții și a afișajului stradal au fost monitorizate zonele predispuse la nerespectarea prevederilor HCL nr. 96/2021 și au fost desfășurate un număr de 21 de acțiuni împreună cu reprezentanți din cadrul Primăriei Municipiului Vaslui

            

În cadrul acțiunilor întreprinse, au fost constatate următoarele abateri:

- 52 contravenții pentru nerespectarea regulilor sanitare ca urmare a instituirii stării de alertă;

- 2309 contravenții la regimul circulației pe drumurile publice;

- 256 contravenții pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

- 394 contravenții pentru nerespectarea prevederilor HCL nr 96/2021 privind aprobarea normelor de  bună gospodărire, păstrare a curățeniei, respectare a regulilor de igienă, precum și înfrumusețarea municipiului Vaslui.

- 7 contravenții pentru fumatul în locuri interzise;

- 57 sancțiuni pentru desfășurarea de activități comerciale cu încălcarea normelor legale;

- 3 sancțiuni contravenționale pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap;

- 1 sancțiune pentru expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate.

Pe această cale recomandăm cetățenilor municipiului să apeleze în cel mai scurt timp Dispeceratul Poliției Locale Vaslui la numerele de telefon: 0745376704, 0235/315756, de fiecare dată când constată încălcări ale normelor de conviețuire socială, pentru a se interveni cu operativitate în luarea măsurilor care se impun

# PolițiaLocalăVaslui

În ziua de 01.04.2022, polițiștii locali aflați în serviciul de patrulare au constatat faptul că la punctul de colectare a deșeurilor din zona blocului 138, str. Mareșal Constantin Prezan, sunt depozitați mai mulți saci cu deșeuri rezultate din activități de construcții. Echipajele de poliție locală care s-au deplasat la fața locului pentru verificări au stabilit faptul că deșeurile au fost depozitate în seara zilei de 01.04.2022, în jurul orei 23.15, fiind transportate cu o autoutilitară al carei traseu a fost reconstituit, polițiștii locali reușind, în cele din urmă, să descopere locul de proveniență, respectiv o construcție în curs de execuție, situată pe strada Castanilor. În cadrul activităților de verificare, polițiștii locali au identificat persoana care a depozitat acei saci cu deșeuri, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei, conform prevederilor art. 9, lit. f) din HCL nr. 96/2021, pentru încălcarea prevederilor art. 3, pct. 10 din același act normativ. Deoarece în astfel de situații, ridicarea și transportul în vederea depozitării și neutralizării în locul special amenajat, se efectuează de operatorul autorizat SC GOSCOM SA, contravenientul a fost obligat la plata contravalorii acestor servicii, în cuantum de 225 lei/1000 kg.

Pe această cale, informăm persoanele interesate ca, în cazul în care, din activitățile desfășurate rezultă deșeuri ce necesită a fi transportate și depozitate cu respectarea prevederilor legale, să solicite, contracost, efectuarea acestor servicii de către SC GOSCOM SA, singurul operator autorizat de pe raza municipiului Vaslui.

Totodată, rugăm cetățenii municipiului Vaslui ca, ori de câte ori constată încălcarea normelor legale privind depozitarea deșeurilor, să sesizeze dispeceratul Poliției Locale Vaslui la numerele de telefon 0745376704, 0235/315756.

WhatsApp_Image_2022-04-02_at_14.49.14.jpeg

Urmare a faptelor săvârșite în ziua de 07.05.2022, când au fost efectuate desene graffitii pe treptele și pe aleea pietonală din parcul Tineretului, polițiștii locali au demarat verificări în vederea stabilirii identității contravenienților.
Astfel, în data de 10.05.2022 au fost identificați doi minori (o fată și un băiat), în vârstă de 12 ani, elevi ai Școlii gimnaziale Constantin Parfene din mun. Vaslui. În ziua următoare, au mai fost identificați alți 3 minori (două fete și un băiat), în vârstă de 12 ani, elevi ai aceleiași unități de învățământ, care, împreună cu ceilalți doi minori, identificați în ziua precedentă, s-au constituit în grup, cu scopul de a săvârși acțiuni ilicite, contrare ordinii și liniștii publice și normelor de conviețuire socială.
Părinții celor 5 minori au fost invitați la sediul Poliției Locale Vaslui, unde au fost atenționați cu privire la obligația legală de supraveghere a minorilor, totodată fiind sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991.
4d476c53-cd42-4db7-a3b3-4d1690b1d193.jpg
0d9dabc2-f63f-4f33-a586-6388d9ab8f16_1.jpg
e4e054a8-54d7-42b9-ac71-a934cae75c7b.jpg
dafe42f3-bbc0-43ab-b8c8-ebb4a2864301.jpg
 
444a1ee1-a0bf-4ec4-991a-fd3f37a0b44b.jpg
 
 
 
 
 
 
 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 - privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, în perioada 02.03.2022-14.03.2022, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au identificat un număr de 56 de vehicule în privința cărora există indicii temeinice că ar fi abandonate pe domeniul public.

Conform prevederilor art. 2, lit. b) din Legea nr. 421/2002, un vehicul este considerat abandonat atunci când există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice, practica unitară fiind în sensul îndeplinirii cumulative a următoarelor condiții:

- I.T.P-ul expirat;

- lipsă asigurare obligatorie RCA;

- stare de degradare a autovehicului care indică intenția proprietarului/ deținătorului legal de nu-l mai pune în circulație.

În urma verificărilor efectuate, din totalul de 56 vehicule identificate, un număr de 36 au fost înregistrate în evidența operativă a autoturismelor abandonate, continuându-se monitorizarea acestora până la data îndeplinirii condițiilor legale pentru a fi declarate abandonate, urmând a se demara procedura de ridicare, transport și depozitare, conform prevederilor HCL nr. 19/2021.

Proprietarii autovehiculelor identificate vor fi somați să le ridice de pe domeniul public, în caz contrar, la împlinirea termenului legal, acestea vor fi ridicate de operatorul autorizat și depozitate la locul special amenajat, conform prevederilor HCL nr. 19/2021.

         

De la începutul acestei săptămâni, echipajele de poliție locală cu atribuții în domeniul protecției mediului, au desfășurat acțiuni de verificare și sancționare a persoanelor care depoziteză ilegal deșeuri de orice natură, ocazie cu care au constatat următoarele:

 1. În ziua de 05.04.2022, ora 11.50, polițiștii locali au primit o sesizare privind depozitarea unor anvelope la punctul gospodăresc de pe str. Ana Ipătescu. În urma verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea persoanei, în vârstă de 38 ani, din Mun. Vaslui, aceasta fiind sancționată contravențional și obligată să ridice anvelopele din locul în care le-a depozitat pentru a le transporta către un centru autorizat de anvelope uzate.
 2. În seara aceleiași zile, în jurul orei 18.30, echipajul de poliție locală aflat în serviciul de patrulare a constatat că la punctul de colectare a deșeurilor din zona blocului 138, str. Mareșal Constantin Prezan, au fost depozitați mai mulți saci cu moluz. Persoana a fost identificată, polițiștii locali aducându-i la cunoștință prevederile HCL nr. 96/2021 în baza cărora s-a încheiat proces verbal de contravenție, pentru încălcarea prevederilor art. 3, pct. 10 sancționată de art. 9, lit. f) din actul normativ menționat anterior. Contravenientul a fost obligat să ridice sacii depozitați ilegal și a fost informat cu privire la faptul că, pentru astfel de situații, trebuie să contacteze operatorul autorizat – SC GOSCOM SA, pentru serviciile de transport și depozitare a acestui tip de deșeuri.
 3. În ziua de 06.04.2022, în jurul orei 12.25, polițiștii locali aflați în serviciul de patrulare au constatat că pe str. Zidari din mun. Vaslui este in desfășurare un incendiu, care emană fum negru. Ajunși la fața locului au procedat la legitimarea persoanelor care intenționau să distrugă un număr de 10 anvelope prin ardere, existând riscul ca focul să se extindă la vegetația uscată. Pe numele celor 3 persoane s-au întocmit procese verbale de contravenție cu amendă în cuantum de 1500 lei, pentru încălcarea prevederilor 3, pct. 35 sancționată de art. 9, lit. g) din HCL nr. 96/2021. Contravenienții au procedat la stingerea focului și curățarea zonei, fiind îndrumați să predea anvelopele respective la un centru autorizat.
 4. În ziua de 07.04.2022, în intervalul orar 12.30 – 15.30, echipajul de poliție locală aflat în serviciul de patrulare pe traseul Rediu-Zona Industrială, a surprins o persoană în timp ce depozita resturi vegetale provenite de la animale, pe un teren situat lângă digul de protecție al râului Bârlad, la aproximativ 500 m de Șoseaua Bacăului - DJ 207E. Persoana depistată a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor 3, pct. 10 sancționată de art. 9, lit. f) din HCL nr. 96/2021.
 5. În același interval de timp sus-menționat, a fost verificat și terenul situat între digul de protecție al râului Bârlad și suburbia Rediu, ocazie cu care polițiștii locali au constatat că sunt depozitate ilegal mai multe deșeuri. În timpul verificărilor polițiștii locali au găsit mai multe indicii care au condus la identificarea contravenientului. Acesta a contactat operatorul autorizat pentru serviciile de transport si depozitare a deșeurilor precum și pentru salubrizarea zonei, fiind obligat la plata contravalorii acestor servicii. Totodată, polițiștii locali au întocmit process-verbal de contravenție pentru încălcarea prevederilor 3, pct. 10 sancționată de art. 9, lit. f) din HCL nr. 96/2021.

Pe această cale, rugăm cetățenii municipiului Vaslui ca, ori de câte ori constată încălcarea normelor legale privind depozitarea deșeurilor, să sesizeze dispeceratul Poliției Locale Vaslui la numerele de telefon 0745376704, 0235/315756.

WhatsApp_Image_2022-04-06_at_13.27.41.jpeg

Poliția Locală Vaslui continuă și în acest an acțiunile de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Vaslui, în baza prevederilor Regulamentului aprobat prin HCL nr. 19/25.02.2021.

În acest sens, la data de 11.03.2022, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au efectuat o acțiune de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor care au îndeplinit condițiile legale, conform Legii nr. 421/2002, pentru a fi declarate abandonate, respectiv:

1) să fie nefolosite de cel puțin 6 luni;

2) să aibă I.T.P expirat;

3) să nu dețină asigurare obligatorie RCA;

4) să fie confirmată starea de degradare a acestora.

Astfel, de pe str. Petru Rareș, în zona blocului nr. 274, a fost ridicat un autoturism marca Ford, de culoare albastră, iar de pe str. Decebal, în fața parcării Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui, a fost ridicată o autoutilitară marca Ford, de culoare albă.

Cu această ocazie, informăm proprietarii vehiculelor ridicate că le pot revendica, printr-o cerere depusă la sediul Poliției Locale Vaslui.

Vehiculele ridicate se restituie numai după ce proprietarii sau deținătorii legali achită amenda prevăzută de lege, precum și cheltuielile aferente ridicării, transportului și depozitării, sume care se fac venit la bugetul local.

Pe această cale, facem cunoscute numerele de telefon ale Poliției Locale Vaslui, la care cetățenii municipiului pot sesiza existența vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Vaslui: 0235315756; 0745376704.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

2.jpg

1.jpg

Scroll to top